Snåltredjer — några tips

Har du tradingambitioner men avskyr avgifter? Du kanske bara leker trader ibland och vill inte betala för Infront? Don’t we all. Och lyckligtvis finns det några gratisalternativ för oss snåltrejders.

WeBull är utmärkt för att kolla utländska noterade bolags räkenskaper, aktiekurser, nyheter, conf calls, analytikerbedömningar m.m. Snyggt gränssnitt och mycket data att ta del av. WeBull är egentligen en amerikansk lågprismäklare som Robinhood och M1 Finance, men erbjuder en del av sin plattform till allmänheten. Notera dock att kurserna är fördröjda. För amerikanska aktier är Seeking Alpha och Stocktwits intressanta forum att få gratisanalys från. En del användare där är duktiga men se upp för troll och amatöranalyser.

WeBull
WeBull.

Börsdata är det svenska alternativet. WeBull har inte de små svenska listorna och marknadsplatserna, men det har Börsdata. Börsdata är en betaltjänst, men mycket av sajten är tillgängligt gratis. Det här är förstås något som passar investerare med längre horisont kanske ännu mer än kortsiktiga traders, särskillt som Börsdata bara har dagsupplösning på kurser.

MFN. Realtidsnyheter är inte gratis. Eller? På mfn.se rullar pressmeddelanden och annat i realtid. Den lilla svenska firman Modular Finance som tillhandahåller nyheterna är kanske mest känd för Holdings, registret för ägardata. Holdings är en betaltjänst, men det finns åtminstone en del olika gratistjänster för att kolla svenska insidertransaktioner (insynshandel) och blankningspositioner som alla aggregerar information från Finansinspektionen. En av dem är insidevoice.se.

Vilka är dina snåltrejdertips? Kommentera på Instagram!

Annat intressant