I vår sänker DEGIRO priserna

I spåren av priskriget i USA, där flera mäklare har infört gratis handel, sänker DEGIRO priset för svenskarna för handel på alla marknader utom USA och Kanada. Från och med 1 februari 2020 sänks den rörliga delen av courtaget med 0,008 procentenheter.

Det betyder att t.ex. handel på Stockholmsbörsens huvudlista kommer att kosta 0,030 % istället för 0,038 %, plus — som tidigare — 5 kr i fast del. För amerikanska aktier planerar man istället ett erbjudande om fast avgift på 2,5 EUR för en månads handel.

DEGIRO sänker också avgiften för handeln med optioner och terminer med 0,15 EUR. Vilka börser det gäller har inte specifierats, men en god gissning är att det handlar om de som har optionshandel i euroområdet, dvs kanske EUREX, IDEM och LIFFE m.fl.

Vi kan också rapportera att DEGIRO har en ny webbplattform på gång. En del kunder använder betaversionen redan i dag. Det nya webbgränssnittet ska ge mer marknadsdata i form av rapporter, multimedia, analytikerrekommendationer, finansiell kalender, bolagshändelser m.m. Plattformen ska fungera på dator såväl som på mobil.

DEGIROs erbjudanden

Annat intressant