Gratis aktiehandel med litet kapital

Vanligtvis blir aktiehandel billigare ju större summor man handlar med. Men mäklarna har nu insett att de behöver ett erbjudande till nya sparare för att locka de som en dag kan bli de normalstora kunder som de tjänar sina pengar på. För den som ska börjar spara finns bra erbjudanden för att helt slippa courtage för aktiehandel.

Gratis:

  • Avanza start: för kunder med under 50 000 kr
  • DEGIRO: för kunder med under 1 miljon kr som gör max 5 affärer per dag
  • Nordnet: första halvåret för kunder med under 80 000 kr

OBS! Detta gäller bara handel på Stockholmsbörsens huvudlistor och inte t.ex. First North eller handel med amerikanska aktier. Innan du trycker köpknappen gäller det alltså att kolla vilken marknad aktien du är intresserad av är noterad på.

Hur ska mikrosparare som vill ha billig handel i utländska aktier göra, då? Ett sätt är att helt enkelt köpa aktiefonder istället för aktier. Lyckligtvis finns inte köp- och säljavgifter för fonder längre men håll koll på förvaltningsavgiften. Även om det viktigaste är fondens utveckling så vill man inte betala för mycket. För den normala spararen är börshandlade fonder — ofta kallade indexfonder eller ETF:er — ett billigt val. Men tänk på att vid köp av dessa betalas courtage, för att de handlas på samma sätt som aktier.

Lycka till med ditt första sparande!

Priser ändras och vår genomgång gällde vid artikelns publicering i november 2019.

Följ oss på Instagram för fler tips.

Annat intressant