Aktiepoddarna du ska lyssna på

Finns det något bättre att göra på bussen, i bilen eller spårvagnen än att lyssna och lära av alla högkvalitativa finanspoddar som finns där ut? Visst finns många fler, men här ger vi några tips på svenska och utländska poddar om aktier och marknader som är värda att lyssna på.

Fristående poddar

Peter Benson på Börsplus — lite sur men alltid vass. Foto: SvD.

Först måste vi nämna Börspodden. Med ofta kvalitativa och intressanta bolagsanalyser å ena sidan och underhållande tjafs mellan värdarna Johan och John å andra sidan förstår man varför lyssnarna inte lämnar klassiska Börspodden.

Börsplus lyssnar man på för kvalificerad bolagsanalys. Podden som också är en analystjänst tillgänglig för privatpersoner har en egen modellportfölj och ger småspararna vägledning i djungeln av små och större bolag på de svenska listorna.

Fill or kill är podden av daytraders för daytraders eller aspirerande daytraders. I allmänhet är det mer av aktuella bolagshändelser och tradingtekniska vinklar och podden bidrar därmed med ett perspektiv som de flesta andra inte har.

Bankernas poddar

Penserpodden med Daniel Ljungström. Foto: Erik Penser Bank.

Sparpodden är Nordnets podd. Ämnena och gästerna varierar men i allmänhet är det mer långsiktighet än spekulation. Podden tar sig tid att utbilda lyssnaren med temaavsnitt.

Penserpodden är som man kanske kan gissa Erik Penser Banks podd och leds av bankens chef för förmögenhetsförvaltning. Ämnena varierar och kvalitén är hög.

Avanzaanknutna Placerapodden har både intressanta marknadssvep och bolagsspecifikt.

Omvärldspodden från Carnegies private banking ger både börsperspektivet och det politiska perspektivet på omvärlden. Stark på utrikes- och handelspolitik.

Utländskt axplock

Chat with Traders värd Aaron Fifield. Foto: Chat with Traders.

The Investors Podcast är kanske världens bästa pod för långsiktiga trender och värdeinvestering. Avsnitten utgörs av en intervju med djupdykning i ett specifikt ämne.

Chat with Traders är som namnet antyder mer inriktat på kortsiktig handel, både systematisk såväl som manuell och är i intervjuformat.

MarketFoolery är en av flera lyssningsvärda poddar från The Motley Fool som är lite av USA:s Börsplus, dvs en analystjänst för värdeinvestering för privatpersoner.

Mad Money with Jim Cramer borde man kanske se på YouTube för att uppleva hela hans personlighet men poddformatet är också okej. Bolagsanalyserna är vassa.

Annat intressant